Dostava putem webshop-a

1.1. Dostava proizvoda moguća je u Republici Hrvatskoj i izvan nje, a moguće je i preuzimanje proizvoda u trgovini (Lukabu store) na adresi: Trg Ante Starčevića 1 (NAMA, prvi kat).

NAPOMENA: Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat s općim uvjetima. Obrada osobnih podataka kao što su ime, prezime, adresa, email adresa i broj telefona ispitanika uvijek će biti u skladu sa Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka i zakonskim regulativom članice koja je primjenjiva na web stranici lukabu.com. Osobni podaci Kupca koristit će se u svrhu izdavanja računa te dostave putem kurirske službe

Dostavu na području Hrvatske vrši  dostavna služba.

Proizvodi se pakiraju na način da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

1.2. Za određene proizvode ili grupe proizvoda, koji će biti posebno naznačeni, dostava je moguća unutar određenih područja, odnosno zemalja.

1.3. Trošak dostave ovisi o kilaži proizvoda. Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje prema sljedećim kilažnim grupama: 

  • za pakete do 2 kg težine – trošak dostave iznosi 5,20 EUR
  • za pakete do 3 kg težine – trošak dostave iznosi 5,20 EUR

  • za pakete do 5 kg težine – trošak dostave iznosi 6,00 EUR
  • za pakete do 10 kg težine – trošak dostave iznosi 7,00 EUR
  • za pakete do 15 kg težine – trošak dostave iznosi 10,00EUR

1.4. Za područja izvan Republike Hrvatske, a za narudžbe iz zemalja Europske unije dostava se naplaćuje 25,00 eura (€) u kunskoj protuvrijednosti prema konverziji propisanoj Općim uvjetima. U cijenu dostave nisu uključeni troškovi uvoznog carinjenja, pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja (PDV i sl.) u zemlji u koju se dostava obavlja. Korisnik (kupac) preuzima obvezu uvoznog carinjenja i snosi troškove pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja.

1.5. Za ostale zemlje izvan EU, cijena dostave se naplaćuje prema dogovoru (cijena na upit). U cijenu dostave nisu uključeni troškovi uvoznog carinjenja, pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja (PDV i sl.) u zemlji u koju se dostava obavlja. i Korisnik (kupac) preuzima obvezu uvoznog carinjenja i snosi troškove pristojbi i ostalih upravnih i poreznih davanja.

1.6. Nakon što LUKABU d.o.o. potvrdi narudžbu, a najkasnije u roku od 48 sati (ukoliko narudžba pada u neradne dane), počinje teći rok za dostavu proizvoda, te će Korisniku kupljeni proizvodi biti isporučeni u sljedećim rokovima:

– do 20 dana za područje Republike Hrvatske,
– do 30 dana za ostala područja izvan Republike Hrvatske.


1.7. U slučaju predviđenog kašnjenja isporuke zbog više sile i/ili bez krivnje LUKABU d.o.o. te ukoliko iz bilo kojeg razloga Korisnik (kupac) nije dostupan na kontakte koje je naveo prilikom registracije/kupnje kako bi ga se o istome obavijestilo, LUKABU d.o.o. ne odgovara za kašnjenje isporuke.

1.8. Korisniku će proizvodi biti isporučeni na adresu dostave koja je navedena prilikom registracije/kupnje, a ukoliko Korisnik (kupac) nije osobno dostupan ili ne prima dostavu na adresu koju je naveo kao adresu dostave bit će mu ostavljena poruka s brojem kojeg će moći kontaktirati ili se dostava može preuzeti od strane druge osobe (punoljetni član domaćinstva, ovlaštena osoba od strane Korisnika uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta. Korisniku će uz proizvod biti dostavljena i potvrda o sklopljenom Ugovoru.

1.9. Ukoliko dostava proizvoda ne bude bila moguća zbog netočnih osobnih podataka Korisnika koje je isti unio prilikom registracije, odnosno kupnje kao neregistrirani korisnik (guest user) LUKABU d.o.o. nije dužan snositi troškove ponovne dostave.

1.10. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa Korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

1.11. Ukoliko Korisnik odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka te putem e-mail-a odmah, a najkasnije u roku od 5 (pet) dana obavijestiti LUKABU d.o.o. da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca LUKABU d.o.o. se obvezuje na zahtjev Korisnika u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod LUKABU d.o.o. ili na zahtjev Korisnika izvršiti povrat novca. Povrat robe je moguć za robu koja nije šivana po mjeri Naručitelja.

1.12. Ukoliko Korisnik ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga odnosno odbije ispuniti odgovarajuće obrasce, LUKABU d.o.o.  zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

1.13. NAPOMENA: Prilikom narudžbe, Kupac ispunjava osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, broj mobitela) radi dostave paketa na adresu Kupca. Booster d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

1.14. Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe IME TVRTKE d.o.o.. Pakete isporučujemo na adresu Kupca. Ako Kupac nije određeni dan u mogućnosti preuzeti paket jer nije bio u određenom trenutku dostupan tada paket dostavljamo drugi dan.
NAPOMENA: U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez adekvatnog razloga, LUKABU d.o.o. ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova. Pakete isporučujemo na adresu Kupca. Ako Kupac nije određeni dan u mogućnosti preuzeti paket jer nije bio u određenom trenutku dostupan tada paket dostavljamo drugi dan.

1.15. Oštećena pošiljka

Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda. U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ako to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

1.16. Odgovornost za materijalne nedostatke 
Lukabu d.o.o. Odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakona o obveznim odnosima.

1.17. Informacije o stanju pošiljke:
Na e-mail te na broj mobitela Kupca šaljemo broj pošiljke i vremenski rok dostave.

U slučaju kada Kupac želi provjeriti telefonskim putem gdje se nalazi paket, tada sve informacije Kupac može saznati na +385 99 252 3000 ili putem emaila [email protected].

Navedeni telefonski broj je informativan. U trenutku izdavanja obavijesti su važeći.

1.18. Otprema robe
Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Otprema robe vrši se svakodnevno za narudžbe pristigle do 12.00 sati.4959

Reklamacije i prigovori

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, LUKABU D.O.O. omogućuje svim Kupcima da svoje prigovore upute putem pošte na adresu tvrtke LUKABU D.O.O. odnosno putem elektroničke pošte tj. emaila. Tvrtka LUKABU D.O.O. obavijestit će Kupca o zaprimljenom prigovoru. Na sve primjedbe i prigovore LUKABU D.O.O. će odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

Kako bi LUKABU D.O.O. sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio. Kupac treba navesti točne podatke za primitak odgovora / reklamacije.

Pisane prigovore možete poslati na adresu:
LUKABU D.O.O.
Ivana Gundulića 86, HR-31000 Osijek
Tel:+385 99 252 3000

ili na email adresu [email protected]

Podrška prema klijentu nam je najvažniji prioritet u poslovnom odnosu.
Na sve mail-ove odgovaramo u prosjeku od 3 h. a maksimalno 24 h.

X